Därför ska du sälja fakturor

Att vara egen företagare kan medföra vissa svårigheter. Det medför nämligen att man står helt ensam om att få företaget att bli lönsamt och måste ta det fulla ansvaret för att kunna ta ut en lön. Men trots att man tar väl hand om sitt företag, kan det ändå vara svårt att få ett bra kassaflöde. Därför är det en bra idé att sälja fakturor för att få en bättre likviditet och mer ekonomisk trygghet.

Att sälja fakturor skapar trygghet

Det finns många problem som kan uppstå när ett företag säljer en produkt eller tjänst på faktura. Kunden ska dels få fakturan, vilket den inte alltid får då fakturan kan komma bort under posthanteringen eller vara skriven i fel namn. Det kan även uppstå svårigheter när kunden ska betala fakturan. Antingen kan fakturan glömmas bort, kunden kanske saknar pengar för att betala fakturan eller så skrivs fel uppgifter in när den ska betalas. Alla dessa faktorer måste man som företagare förhålla sig till då det kan påverka företagets ekonomi negativt.

Om man som företagare vill ha bättre likviditet kan man välja att sälja sina fakturor. Det ger en bättre likviditet på så vis att man inte behöver oroa sig för huruvida kunderna betalar fakturorna eller ej då man istället får betalt direkt via ett factoringföretag. Att sälja fakturor till ett factoringföretag innebär nämligen att factoringföretaget betalar fakturorna och tar hand om allt runtomkring mot en mindre summa. De ser till att driva in pengarna från kunderna så att du slipper. Som företagare behöver man därför inte vänta på att få pengar för det man har sålt utan kan istället räkna med ett jämnt och stabilt kassaflöde. All tid och energi som annars hade gått åt till att driva eventuella tvister, kan man istället lägga på att förbättra sin verksamhet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *