Sälj guld och köp aktier

Ingen har väl missat att det är inflation och att börsen har gått ner kraftigt sedan årets start. För många som har aktier och fonder kan det vara väldigt jobbigt att se ens besparingar minska för varje månad och det blir även en stress. Börsåret 2021 gick i motsats väldigt bra så man har verkligen fått uppleva höga berg och djupa dalar de senaste två åren. Men hur ska man agera när börsen rasar?

Sälja guld

Är du i akut behov av pengar men inte vill sälja aktier, så kan du istället sälja guld och få pengarna på kontot inom 24 timmar. Smidigare än så kan det inte bli att sälja guld. Att sälja guld på Diamantbrev medför dessutom inga dolda avgifter eller övriga kostnader. Att sälja guld är således ett enkelt och smidigt sätt för att få in extra pengar. Det finns givetvis andra tips för att förbättra ekonomin, men det är tveksamt om något går lika snabbt som att sälja guld. Har du i allmänhet problem med ekonomin och kanske dragit på dig många lån så kan det vara dags att göra en koll på räntorna. Genom att samla dina lån kan du i många fall få ner räntan samtidigt som du bara har en lånekostnad att förhålla dig till.

Är du långsiktig på börsen?

Om du inte behöver dina pengar du har placerade på börsen inom en nära framtid så bör du sitta lugnt i båten. När aktiekurserna dalar kan man se det som en rea. Historiskt sett går börsen plus, men dåliga år förekommer. Har man då pengar att satsa så minskar man sitt genomsnittliga anskaffningsvärde och man kan förhoppningsvis räkna med en högre vinst framöver, via både aktiekurs och utdelningar. Kanske ska man till och med sälja guld för att kunna köpa aktier. Man ska dock vara medveten om att det aldrig är en garanti att man går med vinst på börsen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *